Hoogte van eerste bod Arsenal op Ajax-doelman Tommy Setford bekend (2024)

Hoogte van eerste bod Arsenal op Ajax-doelman Tommy Setford bekend (1)

Wessel Antes

Laatste update:

Het eerste bod dat Arsenal heeft uitgebracht op Ajax-doelman Tommy Setford (18) bedraagt 400.000 euro, exclusief bonussen. Dat meldt journalist Mike Verweij vrijdagmiddag namens De Telegraaf. Setford ligt in de Johan Cruijff ArenA nog tot medio 2025 vast, maar staat niet onwelwillend tegenover een transfer.

Volgens Verweij staat Ajax ‘klem’ inzake de situatie van de doelman. “Setford staat ondanks het aanbod van Ajax de vaste keeper van Jong Ajax te worden niet onwelwillend tegenover een overstap naar Arsenal.”

“In Londen kan hij samenwerken met de keeperstrainer die hij bij de Engelse vertegenwoordigende elftallen heeft en is een voor de lange termijn een sportief plan op maat gemaakt”, weet Verweij.

Het artikel gaat verder onder de video

Meer video's

Verweij acht de kans klein dat Setford bij gaat tekenen. “Als Ajax hem tot het einde van het seizoen aan zijn contract houdt, dan ontvangt de club als opleidingsvergoeding het nu door Arsenal geboden bedrag (vier ton), maar dan zónder eventuele bonussen.”

In de komende dagen onderhandelen beide clubs verder over Setford, zo beweert Verweij. Transfermarktexpert Fabrizio Romano kwam donderdagavond al met de primeur over de jonge doelman, maar noemde daarbij geen exact bedrag.

Tommy Setford is net als zijn broer Charlie, eveneens actief voor Ajax, geboren in Haarlem. De broers hebben echter een Engelse vader en in dat kader spelen de doelmannen jeugdinterlands namens Engeland.

Het is de bedoeling dat Tommy Setford komend seizoen aansluit bij Jong Ajax. De door Arsenal begeerde doelman speelde nog geen wedstrijden voor het beloftenelftal. Broer Charlie kwam tot dusver tot 36 wedstrijden namens Jong Ajax.

Tommy Setford speelde door de jaren heen 21 interlands voor diverse jeugdelftallen van Engeland. Vorig jaar deed hij ervaring op tijdens het WK Onder 17 in Indonesië. Engeland doorliep de groepsfase zonder enige moeite, maar werd in de achtste finale verrassend uitgeschakeld door Oezbekistan (1-2 nederlaag).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

EredivisiePremier LeagueAjaxArsenalJong Ajax

Meer nieuws

Duizelingwekkende statistiek Spanje biedt Engeland weinig hoop bij EK-finale21:5712.07.202413Van Polen schuift niet eerder genoemde basisspeler naar voren tijdens WK 202621:2712.07.202422Van Bronckhorst heeft met absolute goalgetter gewenste versterking binnen20:5212.07.202412Xavi Simons belooft: ‘Op een dag zal ik praten over alles wat er is gebeurd’20:3112.07.202424Daadkrachtig Ajax bereikt mondeling akkoord met Bertrand Traoré20:3112.07.202485'Salarissen bondscoaches op straat: Koeman met miljoenensalaris op plek 5'19:5312.07.202423

1

2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli

Ajax traint onder Farioli

Reacties

hafcahaas

12 juli 2024 om 12:52

“setford staat ondanks het aanbod van Ajax de vaste keeper van Jong Ajax te worden niet onwelwillend tegenover een overstap naar Arsenal.” Waar gaat zijn broer Charlie keepen dan? Wil Ajax hem verhuren of wordt hij derde keeper zonder dat hij bij Jong keept?

SPettersson

12 juli 2024 om 13:01

Ajax gaat Setford niet houden want die zal naar Arsenal willen. in 2025 loopt hij uit zijn contract, dus die zal ook geen nieuw contract ondertekenen. Ajax overweegt spelers te huren, gelet op de financiën. Dan moet hier toch een win win situatie te behalen zijn.

Maykel24

12 juli 2024 om 13:14

Dat lijkt me ook van die win win. Als de opleidingsvergoeding al 4 ton is bij een transfervrij vertrek dan is dit eerste bod wat mager. Er mag best wat worden betaald voor het jaar eerder ter beschikking stellen. Nog een weekje onderhandelen over contractverlenging en parallel Arsenal een paar ton hoger laten bieden en dan komen ze er vast wel uit.

Uit het artikel maak je op dat ze hem wel willen behouden. Ik vraag me dus af wat ze dan met zijn broer Charlie van plan zijn mocht Tommy wel blijven. Dat kan ik namelijk niet opmaken uit het artikel.

afcajr

12 juli 2024 om 13:24

Maak er een miljoen van. Hij is wel het grotere talent van de broertjes. Echter zit je nu goed met Ramaj en kan zijn broer ook prima keepen

Zeeburg020

12 juli 2024 om 13:42

Is niet het grotere talent van de 2, hoor. Misschien in cm

London Calling

12 juli 2024 om 14:00

Hij is net 18, over een jaar of 2 zal Ramaj na paar seizoenen als eerste keeper toch ook een keer een stap willen maken dan is Setford nog steeds een jong talent.

DolorAsinum

12 juli 2024 om 14:55

Charlie is het grotere talent. Aan hem werd in 2022 ook door grote clubs als de Spurs en BvB getrokken toen hij even oud en in dezelfde situatie was als zijn broer nu en hij heeft uiteindelijk bijgetekend tot 2027. Ajax moet door begrotingsperikelen even financieel pas op de plaats maken en natuurlijk zullen clubs daarvan proberen te profiteren. Zoals Arsenal nu. Die club wil Ajax geen transfersom betalen maar een bedrag dat gelijk is aan de opleidingsvergoeding waar de club sowieso recht op heeft. Dat is dus gewoon een sigaar uit eigen doos. En dan een paar vage bonussen als goedmakertje.

Moet je als club nooit aan beginnen, Ajax moet nog meer spelers verkopen en als je nu al slappe knieën toont, gaan clubs ook proberen een slaatje te slaan uit de onderhandelingen over andere spelers. Dat kan je voorkomen door de rug recht te houden zoals Overmars destijds ook in de onderhandelingen over De Ligt, Zyech en Frenkie de Jong heeft gedaan. Voor Frenkie wilde Barca lange tijd niet meer dan 32 miljoen betalen en ook PSG probeerde Overmars in extremis een loer te draaien. Overmars hield echter voet bij stuk waardoor Frenkie Ajax uiteindelijk 85 miljoen opleverde, De Ligt 75 miljoen en Zyech een nieuw contract tekende waardoor hij uiteindelijk nog 2 jaar langer zou blijven en bij verkoop 40 miljoen opleverde ipv de voorheen afgesproken 25 miljoen.

Die 4 ton krijgt Ajax ook aan het einde van volgend seizoen nog als Tommy Setford dan zou vertrekken. In plaats van die bonussen te accepteren als doekje voor het bloeden, kan de club hem beter aan zijn contract houden en daarmee tijd kopen om hem alsnog te overtuigen om een nieuw contract te tekenen. Nu is de aanbieding om vaste keeper te worden van Jong Ajax niets meer dan een belofte, als Ajax die belofte in daden om zou zetten en hem een goed toekomstplan voor zou schilderen ontstaat een nieuwe situatie en is hij wellicht wel bereid om te verlengen. Valt altijd te proberen. Zo niet, valt Ajax daar geen buil aan en krijgt hetzelfde bedrag dat Arsenal nu biedt.

Nog belangrijker is dat Ajax daar een signaal mee zou afgeven dat je voor koopjes niet in de Arena moet zijn. Ook niet in tijd van schaarste. En als Arsenal hem inderdaad zo graag wil hebben, komt men vanzelf wel over de brug met een beter bod om daarmee te voorkomen dat andere geïnteresseerde clubs zich melden. Vanwege zijn Engelse paspoort is dat zeer aannemelijk.

Samcro

12 juli 2024 om 15:06

Charlie is het grotere talent. Aan hem werd in 2022 ook door grote clubs als de Spurs en BvB getrokken toen hij even oud en in dezelfde situatie was als zijn broer nu en hij heeft uiteindelijk bijgetekend tot 2027.

Hoe maak je hieruit op dat Charlie het grotere talent is?

Het is nogal een eenzijdige berichtgeving, want ik las dat Arsenal al bereid was om richting de 800k neer te leggen om zich te verzekeren van de diensten.

DolorAsinum

12 juli 2024 om 19:00

"hoe maak je hieruit op dat Charlie het grotere talent is?"

Dat maak ik daar niet uit op, dat is hoe men daar in het algemeen bij Ajax over denkt. Toen Charlie net zo oud was als zijn broer nu, zat hij bij 3 elftallen o18, Jong Ajax en de A selectie. Dat zegt iets over zijn ontwikkeling. In eerste instantie had Arsenal net als Chelsea en Liverpool Charlie op de korrel, maar die tekende in 2023 bij. Daarom heeft de club nu haar aandacht verlegd naar zijn broer. Dat heeft vooral met diens contractsituatie te maken, dat van Charlie loopt nog 3 jaar door en die zal derhalve een stuk duurder zijn.

Toon123

12 juli 2024 om 13:27

Lekker laten gaan het zoveelste talent waar je nooit meer wat van hoort.

London Calling

12 juli 2024 om 14:02

Dat geld toch voor elk talent uit de opleiding. Er wordt aan al die jongens getrokken door buitenlandse clubs (en tegenwoordig ook duur clubs in Nederland). Als je iedereen zonder slag of stoot laat gaan hou je niemand meer over in de opleiding.

Reageer

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Hoogte van eerste bod Arsenal op Ajax-doelman Tommy Setford bekend (2024)

References

Top Articles
Craigslist Tampa: Your Ultimate Guide To Online Classifieds
WWOR Show Schedule [WWOR]
Strange World Showtimes Near Amc Brazos Mall 14
Jody Plauche Wiki
Fnv Mr Cuddles
Memphis Beauty 2084
Restaurants Near Defy Trampoline Park
Mets Game Highlights
On Trigger Enter Unity
Wgu Academy Phone Number
Allegra Commercial Actress 2022
Rimworld Prison Break
Tinyzonetv.to Unblocked
Nyu Paralegal Program
Rhiel Funeral Durand
Okay Backhouse Mike Lyrics
Waitlistcheck Sign Up
Tethrd Coupon Code The Hunting Public
10425 Reisterstown Rd
Omaha Steaks Molten Lava Cake Instructions
Vegamovies Marathi
Twitter claims there’s “no evidence” 200 million leaked usernames and email addresses came from an exploit of its systems
Oh The Pawsibilities Salon & Stay Plano
25+ Twitter Header Templates & Design Tips - Venngage
R Toronto Blue Jays
Milwaukee Nickname Crossword Clue
Why Zero Raised to the Zero Power is defined to be One « Mathematical Science & Technologies
Adventhealth Employee Handbook 2022
Minor Additions To The Bill Crossword
Should Jenn Tran Join 'Bachelor in Paradise'? Alum Mari Pepin Weighs In
Sentara Norfolk General Visiting Hours
Ontpress Fresh Updates
Late Bloomers Summary and Key Lessons | Rich Karlgaard
Walgreens Rufe Snow Hightower
Hospice Thrift Store St Pete
Warrior Badge Ability Wars
Craigslist Pinellas County Rentals
Smarthistory – Leonardo da Vinci, “Vitruvian Man”
Scarabaeidae), with a key to related species – Revista Mexicana de Biodiversidad
Rage Of Harrogath Bugged
Limestone Bank Hillview
Congdon Heart And Vascular Center
Z93 Local News Monticello Ky
Incident Manager (POS & Kiosk) job in Chicago, IL with McDonald's - Corporate
4225 Eckersley Way Roseville Ca
Green Press Gazette Obits
4Myhr Mhub
Busted Newspaper Lynchburg County VA Mugshots
Akc Eo Tryouts 2022
Transportationco.logisticare
C Weather London
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5611

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.